Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Доматена супа»Класическа френска доматена супа

Класическа френска доматена супа

редакция:
ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Класическа френска доматена супа
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Истинска класика от френската кухня - доматена крем супа с чесън и препечен хляб"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • дафинов лист - 2 листа
  • мащерка - няколко стръка
  • масло - 2 с.л.
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кромидът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Задушават се до омекване в зехтина.

Доматите се измиват, обелват и настъргват през ситно ренде. Прибавят се към лука. След 7-8 минути се добавя 2 литра вряща вода, пускат се в тенджерата вързани на букетче магданоз, стръковете мащерка и дафиновите листа.

Доматената супа се подправя със сол и бял пипер на вкус.

Вари се на слаб огън около час, след което се отстранява букетчето и се пасира. Прибавя се маслото и се разбърква.

Хлябът се реже на филийки и се изпича в тостера, след това се натрива със скилидка чесън и се сервира със супата.

Класическата Френска Доматена Супа е готова.

Ако и вие харесвате френската кухня, опитайте обезателно и рецептите за френски рататуй, френско крем брюле или тарт татен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: