Начин на приготвяне
Кромидът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Задушават се до омекване в зехтина.
Доматите се измиват, обелват и настъргват през ситно ренде. Прибавят се към лука. След 7-8 минути се добавя 2 литра вряща вода, пускат се в тенджерата вързани на букетче магданоз, стръковете мащерка и дафиновите листа.
Доматената супа се подправя със сол и бял пипер на вкус.
Вари се на слаб огън около час, след което се отстранява букетчето и се пасира. Прибавя се маслото и се разбърква.
Хлябът се реже на филийки и се изпича в тостера, след това се натрива със скилидка чесън и се сервира със супата.
Класическата Френска Доматена Супа е готова.
Ако и вие харесвате френската кухня, опитайте обезателно и рецептите за френски рататуй, френско крем брюле или тарт татен.