Начин на приготвяне
Шоколадът се настъргва.
Кремът се прави по указания на гърба - в студеното мляко се слага кремът и пудрата захар. Разбива се до получаване на пухкав крем.
100 мл прясно мляко се затоплят с 1 с.л. пудра захар и 1 сл. какао.
В тавичка /диаметър не по-голям от 24 см/ се слагат 2-3 с.л. от крема. Редят се половината от бишкотите с равната част нагоре.
От млякото с какао се взема със супена лъжица и се напояват бишкотите. Поръсват се с малко от настъргания шоколад. Слага се половината от крема и се заглажда.
Подреждат се останалите бишкоти по същия начин - с равната част нагоре. Напояват се с млякото с какао.
Слага се останалата част от крема. Заглажда се и се поръсва с останалия шоколад. Най-отгоре се поръсва с малко какао.
Оставя се в хладилник за около 4-6 часа, а най-добре за цяла нощ.