Мини торта с бишкоти

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Мини торта с бишкоти
Снимка: Станислава Армянова
2 / 5
17/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Мини тортите са като малки късчета щастие, направени специално за вас"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 150 г
  • прясно мляко - 100 мл за напояване
  • какао - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • шоколад - 100 г
  • За крем
  • крем ванилия - 1 бр. на Д - р. Йоткер
  • прясно мляко - 250 мл
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се настъргва.

Кремът се прави по указания на гърба - в студеното мляко се слага кремът и пудрата захар. Разбива се до получаване на пухкав крем.

100 мл прясно мляко се затоплят с 1 с.л. пудра захар и 1 сл. какао.

В тавичка /диаметър не по-голям от 24 см/ се слагат 2-3 с.л. от крема. Редят се половината от бишкотите с равната част нагоре.

От млякото с какао се взема със супена лъжица и се напояват бишкотите. Поръсват се с малко от настъргания шоколад. Слага се половината от крема и се заглажда.

Подреждат се останалите бишкоти по същия начин - с равната част нагоре. Напояват се с млякото с какао.

Слага се останалата част от крема. Заглажда се и се поръсва с останалия шоколад. Най-отгоре се поръсва с малко какао.

Оставя се в хладилник за около 4-6 часа, а най-добре за цяла нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: