Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Запечено пилешко с тиквички

Запечено пилешко с тиквички

Запечено пилешко с тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Диетично и много вкусно пиле с тиквички, което да хапвате до насита без угризения"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. средни
  • тиквички - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • сос
  • домати - 400 г консерва
  • чушки - 3 бр. печени
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
  • чесън на прах - 1 равна ч.л.
  • захар - 1 - 2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • пресен лук - 3 стръка
  • магданоз - пресен
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета и се обезкостяват. Накъсват се на парчета и нареждаме в йенска тава на дъното, намазана с олио.

Измитите тиквички се режат на 3 части, а всяка част се реже на средно тънки ленти, като за пържене. Запържват се в тиган от двете страни до полуготовност колкото да се зачервят.

Поръсваме с малко сол, черен пипер и нареждаме върху месото. В тиган с загрято олио се запържва ситно нарязан пресен лук.

Доматите се почистват от ципата и с печените чушки, нарязани на парчета, се пасират на гладък сос. Овкусяваме със сол, захар, риган и босилек.

Готви се на умерен огън малко да сгъсти и заливаме продуктите в тавата. Печем в загрята фурна 180 -190 градуса около 20 минути.

Изважда се поръсваме с настърган кашкавал и запичаме още 10 минути да се зачерви.

Сервираме запеканката топла, поръсена със ситно нарязан магданоз. Вкусно и лесно за приготвяне.

Запеченото пилешко с тиквички е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: