Начин на приготвяне
Сваряват се пилешките бутчета и се обезкостяват. Накъсват се на парчета и нареждаме в йенска тава на дъното, намазана с олио.
Измитите тиквички се режат на 3 части, а всяка част се реже на средно тънки ленти, като за пържене. Запържват се в тиган от двете страни до полуготовност колкото да се зачервят.
Поръсваме с малко сол, черен пипер и нареждаме върху месото. В тиган с загрято олио се запържва ситно нарязан пресен лук.
Доматите се почистват от ципата и с печените чушки, нарязани на парчета, се пасират на гладък сос. Овкусяваме със сол, захар, риган и босилек.
Готви се на умерен огън малко да сгъсти и заливаме продуктите в тавата. Печем в загрята фурна 180 -190 градуса около 20 минути.
Изважда се поръсваме с настърган кашкавал и запичаме още 10 минути да се зачерви.
Сервираме запеканката топла, поръсена със ситно нарязан магданоз. Вкусно и лесно за приготвяне.
Запеченото пилешко с тиквички е готово.