Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на много малки късчета. В тиган загрейте кафяна чашка зехтин и сложете пилешките късчета.
Добавете ситно нарязана глава лук. Запържете за 5 мин. и полейте с 2 с.л. бяло вино. След минутка, като се изпари алкохолът, добавете един нарязан на малки парченца домат, ориза.
Овкусете с щипка черен пипер, щипка кимион и щедра щипка нарязан магданоз. Налейте чашка топла вода. Гответе около 10 мин. след което прехвърлете сместа в тавичка.
Добавете нарязаните и леко осолени тиквички. Разбъркайте продуктите за мусаката с тиквички, долейте до ръба им топла вода. Изпечете любимата мусака, докато остане на мазнина.
Пригответе заливката за мусаката. Разбийте два жълтъка в киселото мляко и залейте ястието.
Поръсете с настърган пармезан (или кашкавал, ако имате) и допечете до приятен загар. Поднесете мусаката от тиквички и пилешко с лъжица кисело мляко.
Много вкусно ястие, опитайте!
Коментари