Начин на приготвяне
Първо се приготвят картофените шницели. Картофите се сваряват и се намачкват. Лукът се реже на ситно и се прибавя към картофите заедно със солта. Яйцето се разбива.
В отделна купа се изсипва галетата. От картофената смес внимателно се правят малки шницели, като предварително се изцеждат много добре. Всеки шницел се потапя първо в галетата, после в яйцето и се завършва отново с галета.
Всички шницели се подреждат в намазнена тава и се пекат на висока температура до получаване на златист загар.
През това време наденичките се пържат в силно нагрят тиган. След тях следват и яйцата, които се пържат в същата мазнина цели и едно по едно, без да се разбиват.
Фасулът се слага в тенджера и се оставя да заври. Веднага щом заври, се маха от котлона. След като картофените шницели се махнат от фурната, се оформя порцията - 3 картофени шницела, 4 наденички, 3 яйца и фасул.
Коментари