Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Английска пилешка супа

Английска пилешка супа

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Английска пилешка супа
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
22/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Английска пилешката супа - вкусна, питателна и пъстра."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • сол
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • селъри - 2 пръчици
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - няколко стръка, прясна
  • юфка - 100 г или спагети
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките бутчета в тенджера с подсолена, студена вода и оставете да къкрят за 30 минути, като отстранявате образувалата се пяна.

Добавете нарязаните на едро една глава лук, един морков и една пръчка селъри, всички скилидки чесън, дафиновите листа, стръкчетата мащерка, розмарин (по желание) и оставете всичко да заври на по-висока температура. Варете около час.

Когато пилешката супа се свари, внимателно извадете пилешкото в голяма чиния и отделете месото от костите. Прецедете бульона и го върнете обратно в тенджерата. Оставете да заври отново.

Добавете останалите вече ситно нарязани зеленчуци и обезкостеното месо. Гответе 20 минути, докато омекнат зеленчуците. В отделен съд сварете юфката или спагетите до степен ал денте, отцедете ги и ги оставете настрана.

Малко преди да махнете английската супа от котлона, прибавете полусварената паста. Точно преди сервиране добавете магданоза в тенджерата заедно с ябълковия оцет. Ако е необходимо, добавете още сол и черен пипер на вкус.

Английска пилешката супа - вкусна, питателна и пъстра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: