Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Студени Джоб Сандвичи

Студени Джоб Сандвичи

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Студени Джоб Сандвичи
Снимка: Мария Симова
4 / 5
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Нищо не топли сърцето така, както студен джоб сандвич, приготвен от любимия човек"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • прясна мая - 20 г
  • брашно - 550 г
  • плънка
  • колбас
  • кашкавал
  • краставици
  • домати
  • пресен лук
  • кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото прясно мляко със захарта. В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче.

В него добавете разбитото с вилица яйце, олиото и разтворената мая в прясното мляко, замесете меко тесто.

Завийте тестото и поставете на топло да удвои обема си. От тестото оформете 16 топчета, всяко топче разточете с точилка на кора, колкото чинийка за чай. Средата (без краищата) на кората намажете с олио.

Разточете втора кора и положете върху първата. Притиснете с пръсти краищата на двете кори и разточете заедно на по-голяма гора, и така две по две оформяте на питки.

Нагрейте тефлонов тиган на слаб огън и изпечете питките една по една от двете страни, оставете да се охладят. Разрежете питките на две половини в средата и поставете плънката.

Количеството на плънката е по ваше желание и затова не е определена, а пълнежът за студените сандвичи е по ваше предпочитание и вкус.

Студените Джоб Сандвичи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: