Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлото прясно мляко със захарта. В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче.
В него добавете разбитото с вилица яйце, олиото и разтворената мая в прясното мляко, замесете меко тесто.
Завийте тестото и поставете на топло да удвои обема си. От тестото оформете 16 топчета, всяко топче разточете с точилка на кора, колкото чинийка за чай. Средата (без краищата) на кората намажете с олио.
Разточете втора кора и положете върху първата. Притиснете с пръсти краищата на двете кори и разточете заедно на по-голяма гора, и така две по две оформяте на питки.
Нагрейте тефлонов тиган на слаб огън и изпечете питките една по една от двете страни, оставете да се охладят. Разрежете питките на две половини в средата и поставете плънката.
Количеството на плънката е по ваше желание и затова не е определена, а пълнежът за студените сандвичи е по ваше предпочитание и вкус.
Студените Джоб Сандвичи са готови.