Начин на приготвяне
Листата айсберг се измиват и отцеждат. Върху голяма дъска се слага едната пълнозърнеста тортила. Намазва се с половината от крема сиренето по цялата повърхност.
Всички продукти се нареждат в долната половина, по цялата дължина. Слагат се два листа айсберг. Един до друг се слагат двата слайса свинска шунка.
Кашкавалът се нарязва на тънки парчета. Нареждат се отгоре. Авокадото се обелва с картофобелачка. Отстранява се от костилката и също се нарязва на тънки филийки.
Половината се нареждат върху останалите продукти. Внимателно се завива на руло. Разрязва се на две през средата. Забиват се клечки за зъби, за да се фиксират хапките и да не се разпадат, разпределени, като във всяка половина се нарязва на 3 части, общо от 1 тортила се получават 6 парти хапки.
Същото се повтаря с втората тортила. Хапките се нареждат върху поднос. Третата тортила се намазва с 2 с.л. майонеза. Слагат се два листа айсберг. Един до друг се слагат двата слайса пилешка шунка. Кашкавалът се нарязва на тънки парчета. Нареждат се отгоре.
Костилките се обезкостяват и нарязват на полумесеци. Нареждат се отгоре. Завива се и процесът за разрязване се повтаря. Същото се повтаря и с 4тата тортила. Нарежда се в подноса. Според броя на консумиращите може да се приготви по-голямо и разнообразно количество.
Например шунката може да се замени с риба тон или авокадото с краставици.
Всякакви варианти, които биха допаднали на вкуса и въображението ви. Лесните и вкусни парти хапки са свежи и определено стават любими за консумация.