Печена Сьомга с Картофи на Фурна

19/04/2018
"Ето така се готви сьомга - и става ужасно вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 333
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на филийки или едри полумесеци. Разпределете ги в тавичка и разбъркайте със зехтин, сол и подправките. Между парченцата картофки сложете и чесън, нарязан на едро.

Залейте с около 1 ч.ч. вода и поставете в загрята на 200 градуса фурна докато хванат леко златиста коричка (без да ги препичате прекалено).

Извадете от фурната и върху картофите положете двете парчета риба, поръсете и нея със сол, зехтин и от подправките- само сух копър.

Сложете да се пече за около 10 минути на същите градуси.

Аз обичам сьомгата да ми е крехка, но ако искате по- препечена, то малко увеличите минутките.

Поднесете ястието топло със свежа салата и парченца лимон по желание.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар