Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Продълговати питки за сандвич

Продълговати питки за сандвич

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Продълговати питки за сандвич
Снимка: Яница Николова
1 / 2
19/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Колко такива питки можем да изядем, няма да си признаваме, защото ни хваща срам"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл топла
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • прясна мая - 25 г или 8 г суха
  • брашно - 500 г
  • Още
  • майонеза - за намазване
  • масло - 60 - 70 г
  • плънка - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага водата, маята, захарта, брашното със сол и олиото.

Замесва се меко тесто. Без да втасва се разделя на еднакви топчета. Всяко се разточва в елипсовидна тънка 0.2 мм форма.

Навива се на руло и се слагат в тава с хартия за печене, леко намазнена. Отгоре се слага стреч фолио и втасват за 1 час.

После се намазват с помощта на четка с майонезата. Слагат се в студена фурна и се включват на 200 градуса.

Пекат се до златист цвят. Малко преди да станат готови, се загрява маслото за кратко, до поява на балонче.

Когато се извадят питките, всяка се полива с 1-2 с.л. от маслото. След това се охлаждат на решетка.

След разточване по желание се слага плънка по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: