Конфитюр от червен лук

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
21/04/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо534
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • червен лук - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • кафява захар - 100 г
  • мед - 2 с.л.
  • винен оцет - 100 мл
  • балсамов оцет - 100 мл
  • червено вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се лукът на полумесеци и се задушава в мазнина докато омекне. Посолява се.

В касерола се карамелизира захарта. Сваля се от огъня и се добавят виното и двата вида оцет. Отново се връща на котлона и се разбърква, докато се разтвори карамелът.

Сместа се изсипва при лукът, добавя се медът и отново се поставя на тих огън, докато лукът се сгъсти и започне да се карамелизира. На вукс може да се добави още малко мед, сол или оцет.

Сместа се поставя в цедка да се изцеди от излишната мазнина. Насипва се в бурканчета. Съхранява се на тъмно и хладно място.

Подходящ е като добавка към различни сирена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар