Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от червен лук

Конфитюр от червен лук

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Конфитюр от червен лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Конфитюр от червен лук - колкото и невероятно да ви звучи, е факт"

Необходими Продукти

  • червен лук - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • кафява захар - 100 г
  • мед - 2 с.л.
  • винен оцет - 100 мл
  • балсамов оцет - 100 мл
  • червено вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се лукът на полумесеци и се задушава в мазнина докато омекне. Посолява се.

В касерола се карамелизира захарта. Сваля се от огъня и се добавят виното и двата вида оцет. Отново се връща на котлона и се разбърква, докато се разтвори карамелът.

Сместа се изсипва при лукът, добавя се медът и отново се поставя на тих огън, докато лукът се сгъсти и започне да се карамелизира. На вукс може да се добави още малко мед, сол или оцет.

Сместа се поставя в цедка да се изцеди от излишната мазнина. Конфитюрът се насипва в бурканчета. Съхранява се на тъмно и хладно място.

Подходящ е като добавка към различни сирена.

Конфитюрът от червен лук е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: