Начин на приготвяне
Телешкото месо и яйцата задължително трябва да са пресни и с ясен произход, защото това кулинарно произведение се консумира в суров вид! ! !
Охладеното месо се накълцва с остър нож на ситни парченца, като едро смляна кайма, и се слага в купа, където ще се смеси с останалите продукти. Към него се прибавят нарязаните на дребно лук и кисели краставички, каперсите и ситно нарязаният магданоз.
Сместа се разбърква. Добавят се горчица, зехтин, прясно изцеден лимонов сок, сос Уорчестър, сол, черен пипер и жълтъците. Всичко се обърква добре.
С помощта на рингове се оформят стекове. По средата на всеки се прави вдлъбнатинка и се поставя по един суров жълтък.
Стек тартар се поднася охладен с гарнитура от препечени филийки хляб и пържени картофи.