Стек тартар

22/04/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66175821315
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо604
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо и яйцата задължително трябва да са пресни и с ясен произход, защото това кулинарно произведение се консумира в суров вид! ! !

Охладеното месо се накълцва с остър нож на ситни парченца, като едро смляна кайма, и се слага в купа, където ще се смеси с останалите продукти. Към него се прибавят нарязаните на дребно лук и кисели краставички, каперсите и ситно нарязаният магданоз.

Сместа се разбърква. Добавят се горчица, зехтин, прясно изцеден лимонов сок, сос Уорчестър, сол, черен пипер и жълтъците. Всичко се обърква добре.

С помощта на рингове се оформят стекове. По средата на всеки се прави вдлъбнатинка и се поставя по един суров жълтък.

Стек тартар се поднася охладен с гарнитура от препечени филийки хляб и пържени картофи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар