Зеленчуково хлебче в хлебопекарна (без бяло брашно)
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Зеленчуково хлебче в хлебопекарна (без бяло брашно)

Зеленчуково хлебче в хлебопекарна (без бяло брашно)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
4803k1k1k4
Зеленчуково хлебче в хлебопекарна (без бяло брашно)
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
21/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене230 мин.
Общо245 мин.
Порции10
"Невероятно - дори и зеленчуковото хлебче става перфектно в хлебопекарна - вижте как"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка с малко вода сваряваме моркова, граха и праза. След сваряването на зеленчуците на мен ми остана около 50 мл зеленчуков бульон.

В блендер поставяме зеленчуците заедно с бульона и блендираме.

Добавят се магданозът, яйцето, кефирът, сухата мая, солта, киселото мляко, сусамовият тахан, кокосовите стърготини, лененото семе и отново се блендира.

Получава се редичка смес, към която прибавяме овесените трици и фините овесени ядки. Разбъркваме с лъжица. Ако ви се струва прекалено рядка сместта добавете още малко овесени ядки или трици.

Бъркалките на хлебопекарната се намазват с мазнина (зехтин) и сместа се изсипва в тавичката на машината.

Изберете програма Пълнозърнест хляб, препечен цвят (тъмна кора).

След изпичане се получава вкусно хлебче с леко влажна текстура. Опаковайте в стреч фолио или съхранявайте в кутия с капак (нарежете на филийки за ваше удобство) в хладилник!

Рецептата е подходяща за НВ/ВМХ (нисковъглехидратно/високомазнинно хранене).

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: