Зеленчуково хлебче в хлебопекарна (без бяло брашно)

21/04/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор35616020971
"Невероятно - дори и зеленчуковото хлебче става перфектно в хлебопекарна - вижте как "
Приготвяне15 мин.
Готвене230 мин.
Общо245 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо325
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка с малко вода сваряваме моркова, граха и праза. След сваряването на зеленчуците на мен ми остана около 50 мл зеленчуков бульон.

В блендер поставяме зеленчуците заедно с бульона и блендираме.

Добавят се магданозът, яйцето, кефирът, сухата мая, солта, киселото мляко, сусамовият тахан, кокосовите стърготини, лененото семе и отново се блендира.

Получава се редичка смес, към която прибавяме овесените трици и фините овесени ядки. Разбъркваме с лъжица. Ако ви се струва прекалено рядка сместта добавете още малко овесени ядки или трици.

Бъркалките на хлебопекарната се намазват с мазнина (зехтин) и сместа се изсипва в тавичката на машината.

Изберете програма "Пълнозърнест хляб", препечен цвят (тъмна кора).

След изпичане се получава вкусно хлебче с леко влажна текстура. Опаковайте в стреч фолио или съхранявайте в кутия с капак (нарежете на филийки за ваше удобство) в хладилник!

Рецептата е подходяща за НВ/ВМХ (нисковъглехидратно/високомазнинно хранене).подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар