Зеленчуково хлебче в хлебопекарна (без бяло брашно)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
942
3
21/04/2018
"Невероятно - дори и зеленчуковото хлебче става перфектно в хлебопекарна - вижте как "
Приготвяне15 мин.
Готвене230 мин.
Общо245 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо995
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка с малко вода сваряваме моркова, граха и праза. След сваряването на зеленчуците на мен ми остана около 50 мл зеленчуков бульон.

В блендер поставяме зеленчуците заедно с бульона и блендираме.

Добавят се магданозът, яйцето, кефирът, сухата мая, солта, киселото мляко, сусамовият тахан, кокосовите стърготини, лененото семе и отново се блендира.

Получава се редичка смес, към която прибавяме овесените трици и фините овесени ядки. Разбъркваме с лъжица. Ако ви се струва прекалено рядка сместта добавете още малко овесени ядки или трици.

Бъркалките на хлебопекарната се намазват с мазнина (зехтин) и сместа се изсипва в тавичката на машината.

Изберете програма Пълнозърнест хляб, препечен цвят (тъмна кора).

След изпичане се получава вкусно хлебче с леко влажна текстура. Опаковайте в стреч фолио или съхранявайте в кутия с капак (нарежете на филийки за ваше удобство) в хладилник!

Рецептата е подходяща за НВ/ВМХ (нисковъглехидратно/високомазнинно хранене).

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар