Начин на приготвяне
Маслото трябва да е оставено предварително на стайна температура, тъй като е необходимо да е меко. Разбийте мекото масло със захарта в купа.
Добавете ванилията и водата. Разбъркайте и добавете смлените бадеми и маслото.
Намачкайте хубаво с ръце, за да се оформи тесто (да се съберат всички трохи).
Увийте в свежо фолио и приберете в хладилника за 2 часа. При готовност извадете и оформете от тестото еднакви по големина топчета.
Ако тестото е много твърдо и замръзнало оставете за 20 минути да се отпусне. Подредете топчетата в предварително застлана с хартия за печене тава.
Изпечете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 20 мин. Извадете и охладете.
Поръсете с пудра захар. Съхранявайте сладките в кутия на стайна температура.
Мексиканските сватбени сладки са готови.
Ако ти харесва рецептата, опитай и другите ни предложения за вкусни сладки като тези арменски сладки, нашите постни сладки или класическите напукани сладки.