Сватбени бисквити

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Сватбени бисквити
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 7
30/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйце - 1 брой
  • кокосово масло - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • канела - 1 ч.л.
  • фондан - бял и черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с кафявата захар. След това се прибавят маслото и ванилията.

Брашното се пресява. Към него се прибавят останалите сухи подправки.

След това постепенно се прибавят към яйцата.

Замесва се меко тесто. Когато тестото е готово, се увива в стреч фолио и се прибира в хладилника за половин-един час.

След това готовото тесто се разточва на тънка кора. От него се изрязват бисквитки под формата на сърце, рокля, гълъбчета.

Изрязаните бисквити се редят в тава, която е застлана с хартия за печене. Редят се на разстояние една от друга.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 5-7 минути.

След като са опечени бисквитите, се оставят да изстинат хубаво.

Когато са напълно изстинали, се украсяват с фондан по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: