Начин на приготвяне
Отстранете кожата на пилешкото месо, обезкостете месото, нарежете на порционни парчета и варете в около 1.5 литра вода в тенджера до омекване на месото.
В дълбок тиган загрейте олиото и запържете нарязания на ситно кромид лук, нарязаните стръкове целина и задушете за 5 минути под капак.
Добавете обелените и нарязани на ситно моркови и задушете още 5 минути.
Към зеленчуците се прибавя и нарязаната на ситно червена чушка, замразеният грах, всичко се разбърква добре и захлупва с капака отново.
След около 10 минути слагаме червения пипер, черния пипер, семената кориандър и бахара.
Изсипваме съдържанието на тигана в тенджерата при свареното пилешко, добавяме и обелените и нарязани на кубчета домати, похлупваме и оставяме да къкри на слаб котлон още 25 минути.
Когато пилешкото варено е готово, посоляваме със сол и черен пипер на вкус, поръсваме с нарязания на ситно магданоз.
Диетичното пилешко варено със зеленчуци е готово.