Печен патладжан на грил тиган

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
24/04/2018
"Уникално мезе за вино, което е най-вкусно в компанията на приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 251
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват под течаща студена вода, дръжките им се отстраняват и без да се белят, се нарязват по дължина на ленти. Ако патладжаните са по-едри ги обелете.

Лентите патладжан се посоляват и се оставят в гевгир за 20 - 30 минути, да се отцеди горчивият им сок.

След това се вземат няколко ленти патладжан, слагат се една върху друга и се навиват на руло, като внимателно се изстискват с ръце от горчивият сок.

Лентите патладжан се изпичат на грил-тиган, като предварително се намазват с четка с олио.

Изпечените патладжани се прехвърлят в подходяща чиния, поръсват се с нарязания на ситно магданоз и пресованите скилидки чесън. Заливат се с няколко супени лъжици оцет на вкус.

Ястието може да се сервира както веднага, така и охладено.

Добър апетит!

Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
13.85 лв.
Виж ››

С алуминиевата тава с незалепващо покритие и готвенето, и чистенето са детска игра. Изключително удобна за готвене, с приятен червен цвят и практични размери. Алуминиевата тава може да реши всички проблеми в кухнята.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар