Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печен патладжан на грил тиган

Печен патладжан на грил тиган

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печен патладжан на грил тиган
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Уникално мезе за вино, което е най-вкусно в компанията на приятели"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 - 3 бр. по - дребни
  • олио - 6 с.л.
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват под течаща студена вода, дръжките им се отстраняват и без да се белят, се нарязват по дължина на ленти. Ако патладжаните са по-едри ги обелете.

Лентите патладжан се посоляват и се оставят в гевгир за 20 - 30 минути, да се отцеди горчивият им сок.

След това се вземат няколко ленти патладжан, слагат се една върху друга и се навиват на руло, като внимателно се изстискват с ръце от горчивият сок.

Лентите патладжан се изпичат на грил-тиган, като предварително се намазват с четка с олио.

Изпечените патладжани се прехвърлят в подходяща чиния, поръсват се с нарязания на ситно магданоз и пресованите скилидки чесън.

Заливат се с няколко супени лъжици оцет на вкус.

Ястието може да се сервира както веднага, така и охладено.

Печеният патладжан на грил тиган е много вкусен.

Ако имате патладжани под ръка, препоръчваме да опитате и тези рецепти за мусака с патладжани и запечени патладжани на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: