Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински филета на грил тиган с масло

Свински филета на грил тиган с масло

Свински филета на грил тиган с масло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Тайната на сочното грил филе е разкрита - подробности четете в рецептата"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 600г
  • брашно - 1 к.ч. за овалване
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • масло - 100 г за тигана
  • чесън - скилидка пресована
  • гарнитура
  • зелена салата
  • краставица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистено месото се нарязва на тънки и дълги парчета. Намазва се месото със сол, черен пипер, пресована скилидка чесън, риган и оставяме в хладилника, покрито с фолио за 2-3 часа, да се овкуси.

Загрява се грил тиган, в които се разтопява маслото. Месото се овалва в брашно, леко се изтупва излишното и печем в тигана с масло от двете страни до готовност - около 10-15 минути.

Сервираме с гарнитура зелена салата и резен лимон в компанията на домашна ракия.

Добър апетит !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: