Начин на приготвяне
В подходящ съд загряваме олиото и задушаваме нарязания лук и чесън.
Прибавяме гъбите и пържим още 2-3 минути. Подправяме с черен пипер и сол при необходимост.
В подмазнена тавичка оформяме картофеното канапе. Като слагаме пюрето в нея и го разстиламе, така че да има и по стените от него, да се получи нещо като легло.
На места поставяме бейби морковчетата и ги покриваме също с пюре.
Отгоре слагаме гъбената смес, а върху нея изсипваме консервата червен боб в чили сос. По желание може да се сложат и царевица и нарязани кисели краставички. Подправяме с черен пипер и кориандър при мен, объркваме леко и заравняваме.
Запичаме ястието в предварително загрята на 170°C фурна.
По желание може да се поръси с кашкавал и така да се запече до апетитен златист цвят.
Консумира се или като самостоятелно ястие, поднесено с любимата салата, или като гарнитура към меса.
Сервира се с люта чушка.
Да ви е вкусно!