Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки късчета върху канапе от картофено пюре

Пилешки късчета върху канапе от картофено пюре

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
37183713141
Пилешки късчета върху канапе от картофено пюре
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
18/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • доматен сос - 300 мл.
  • дафинов лист
  • мащерка
  • чубрица
  • магданоз
  • захар
  • сол
  • соев сос
  • олио
  • За картофеното пюре
  • картофи - 700 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло
  • сол
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на късчета и се залива със соев сос. Оставя се да престои в хладилника минимум 2-3 часа.

Лука се нарязва на полумесеци и се запържва в сгорещено олио. Добавя се месото и праз лука.

Когато пилешкото добие златист цвят се изсипва доматения сос, в който предварително трябва да разтворите чаена лъжичка захар.

Слагат се и останалите подправки. Ястието се оставя на котлона на слаб огън, докато сосът се сгъсти (около 30 минути).

За пюрето:

Картофите се сваряват и намачкват с прясното мляко и маслото. Овкусяват се със сол и щипка индийско орехче.

Прави се канапе от пюре и върху него се слагат пилешките късчета със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: