Начин на приготвяне
Обелените и нарязани на едро картофи се слагат да врят. Посоляват се и към тях се прибавя олиото. Чакат се да достигнат готовност.
През това време гъбите се измиват и нарязват на четвъртинки (заедно с пънчетата). В тиган се слагат зехтинът и маслото и се изчаква да се нагорещят. След като това стане гъбите се изсипват в тигана и се оставят да се запържат за няколко минути.
Много е важно да не се бъркат през това време, защото иначе ще пуснат вода няма да се запържат добре. След около 3-4 минути могат да се разбъркат и да се посолят. Оставят се още малко да се запържат, след което се захлупват с капак, за да може да се задушават.
Ако картофът е готов, се изцежда водата от тенджерата, в която е врял, към горещите картофи се прибавя маслото и се намачква с подходящ прибор. Прибавя се прясното мляко и отново се намачква. Най-накрая се слага сметаната и пюрето се обърква с шпатула.
В чиния се слага около 2 с.л. от канапето, оформя се подходящо. След това капакът на гъбите се отстранява, оставят се за около 1 минута без капак като се добавя босилекът. След това гъбите се изваждат и 3 от тях(или колкото желаете) се нареждат върху канапето.
По желание чинията може да се украси с различен вид сос или пюре.
Забележка: Обикновено гъби и босилек не си отиват, но босилекът чудесно си кореспондира с картофи, така че не бъдете свенливи относно тази рецепта.