Начин на приготвяне
Стават наистина много вкусни картофки, почти като пържените, но здравословни с много по-малко мазнина!
Нарязаните картофи се овалват в любими подправки или подправка.
В случая съм сложила готова подправка за картофи, черен и червен пипер, чубрица, риган, малко сол и зехтин.
На високата скара се слага фолио и се оформя като тавичка дъното, на която се намаслява с олио или зехтин.
Пояснение - отстрани фолиото не е прилепнало плътно по стената на халогенката и не пречи на циркулацията на топлия въздух.
Но пък слагайки го, то задържа мазнината, благодарение на което картофките не стават толкова сухи, както ако бяха сложени да се пекат само на решетката.
Слагат се оваляните в подправките /подправките са по желание и на вкус/ картофи, като се разпределят равномерно, без да са един върху друг резените.
Пекат се на 230°C около 20-25 минути.
Времето за печене зависи от сорта на картофите. Ако не са готови, се обръщат и се пекат още 10 минути.
Специално тези картофи се изпекоха за 20 минути и не съм ги обръщала -бяха си запечени и отдолу.
Поднасят се като гарнитура или като мезе със или без сирене, към студена биричка :)
Да ви е вкусно!