Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги нарязваме на пръчици с желана дебелина (по възможност да са еднакви). Измиваме ги под течаща вода в гевгир и ги оставяме в студена вода в съд за около 30 минути. След което се подсушават добре с кухненска хартия.
Олиото се изсипва в дълбока тенджера. Подсушените картофи се поставят в горещото олио. Пържат се за около 3-4 минути, след което се вадят и се оставят да се отцеди мазнината върху кухненска хартия.
Оставят се да се охладят на стайна температура и после се преместват в хладилник за час-два или във фризер за около 15 минути. После се пържат в горещо олио до златисто.
Изваждат се и се отцеждат в цедка, като се посоляват. Поднасят се със сос по вкус. Могат да са идеална гарнитура за вашата тортила!
Да Ви е сладко с Белгийски пържени картофки!
Коментари