Начин на приготвяне
Слагате водата в дълбока тенджера на котлона.
Докато чакате да заври, подготвяте зеленчуците.
Измивате всички зеленчуци. Белите лука, картофите, морковите и тиквичката. Чушката се почиства от семки.
Нарежете всичко на малки кубчета.
Когато водата заври, сложете първо лука, солта, черния пипер и мащерката. След това слагате морковите.
След 10 минути слагате гъбите и чушките. След още 10 минути прибавяте картофите и тиквичката.
Оставя се да ври още 10-15 минути.
След като супата е готова, я пасираме.
Отрязваме горната част на хлебчетата и издълбаваме средата, за да се получи паничка. Може да намажете с масло вътрешната част на нашите хлебни панички. Сипвате супата в тях.
Може да сервирате с малко готварска сметана и магданоз.