Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кашкавалки»Моцарелено хлебче с чесън

Моцарелено хлебче с чесън

Ангел НеновАнгел Ненов
Новак
1718221100
Моцарелено хлебче с чесън
Снимка: Ангел Ненов
1 / 2с Видео
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кой не обича чеснов хляб, но когато добавите усещането на разтопената моцарела, тогава ще получите шедьовър."

Необходими Продукти

  • брашно - 640 г
  • сол - 18 г
  • инстантна суха мая - 8 г
  • сладък червен пипер - 1 ч.л.
  • гранулиран чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • вода - 450 мл, със стайна температура
  • моцарела - 200 - 300 г, според броя хлебчета
  • меки сирена - 200 - 300 г, като кашкавал или чедър
  • семолина (грис)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме сухите съставки и добавяме половината от водата. Разбъркваме добре, докато брашното поеме водата. Добавяме и останалата вода. Оместваме грубо тесто, което оставяме да се хидратира покрито за 20 мин.

Обръщаме лепкавото тесто върху предварително набрашнен работен плот и месим, добавяйки брашно, ако е необходимо. След като тестото започне да изглежда гладко, го поставяме в купа за втасване и го покриваме (час - час и половина).

За плънката нарязваме сирене моцарела на парчета (което не е пакетирано в солен разтвор) и настъргваме полу-твърдите кашкавали.

Разделяме тестото на 4 части. Оформяме топки и ги оставяме да отпочинат, покрити с кърпа за 20-30 мин.

Загряваме фурната до 220 градуса, с вентилатор.

Всяка топка тесто се овалва в семолина и се разточва с диаметър 25 см. Върху едната половина слагаме парчетата моцарела и затваряме с другата.

Разрязваме тестото на всеки 2 см. като оставяме малко разстояние между всяко парче.

Поръсваме с настърганото сирене и печем 15-20 мин., до приятен загар.

Да Ви е вкусно!

За пълни детайли моля вижте прикаченото видео.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: