Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен Хляб»Хлебче с чоризо

Хлебче с чоризо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
19/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Хлебче с ароматен салам - как да не му се прииска на човек да го опита"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • суха мая - 6 г
  • вода - 160 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чоризо - 140 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа и го разбъркайте с маята (сухата мая няма нужда от предварително ферментиране). Направете кладенче и в него сипете останалите продукти, като затоплите предварително мъничко водата.

Замесете гладко, меко и нелепнещо тесто. Прехвърлете на намазнен плот и месете 10-15 минути, после оформете топка, намажете я със зехтин и оставете на топло да втаса за около 1 час.

Втасалото тесто премесете още веднъж за кратко със намазнени ръце, защото ще е станало още по -меко и въздушно и е възможно да лепне. Замесете в него нарязаното на ситно чоризо и оформете хлебче. Поставете го в подходяща тавичка, предварително намазнена или покрита с хартия за печене. Оставете да втаса още веднъж за 20-30 минути.

По желание намажете със рядка кашичка от малко брашно, вода и няколко капки зехтин и направете напречни резки с помощта на остър нож.

Печете на 170 градуса за около 30 минути. Не е нужно да загрявате фурната предварително!

Когато хлебчето е готово, след изваждане от фурната веднага напръскайте с вода и завийте с кърпа.

След 5 минути е готово за консумация. По желание също може да го намажете с масло докато е горещо, за да попие маслото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Благодаря,Дани!Сега ще го правя докато не ни омръзне:)
22.04.2017 18:41
1
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Страхотен вкус!При мен е малко лакома работа и сложих повечко чоризо:)Благодаря за рецептата:)
22.04.2017 12:26
2
1
Покажи всички подкоментари
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Страхотна идея.Изглежда лесно и много вкусно!
19.04.2017 13:20
1
1
Покажи всички подкоментари
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Аз съм в Мадрид и избора на чоризо е голям:)Мерси за съвета,вече усещам вкусът му:)Лек ден!
19.04.2017 11:44
1
1
Покажи всички подкоментари
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Това ще е някакъв разкош:)Непременно ще го пробвам:)
19.04.2017 10:38
2
1
Покажи всички подкоментари