Пудинг от грозде

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пудинг от грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г самонабухващо
  • яйца - 2 броя
  • пудра захар - 50 - 100 г
  • масло - 100 г краве
  • прясно мляко
  • грозде - 300 - 500 грама червено, най - добре без семки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гроздовите зърна смелете, сложете ги с малко захар в съд на котлона, докато сместа се редуцира леко. Оставете гроздовото пюре да изстине напълно, като отново го пасирате.

Разбийте маслото със захарта и добавете предварително разбитите яйца. Хомогенизирайте сместа заедно с брашното и долейте толкова прясно мляко, че да се получи нещо като малко по-гъста консистенция на крем карамел или палачинки.

Смесете с изстиналото гроздово пюре. Разпределете сместа в подходящи форми и сложете пудинга от грозде да се изпече в загряна на 180 градуса фурна за около 35-50 минути.

Готовият гроздов пудинг се поднася охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: