Начин на приготвяне
Пресява се брашното с бакпулвера и ванилията в купа. Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото и при непрекъснато бъркане се сипва млякото.
Тази смес се излива при брашното и се разбърква с дървена лъжица до пълното усвояване на брашното и получаване на гладка смес без бучки.
Намажете тава с малко масло. Изсипете сместа и сложете в нея измити и поръсени с брашно гроздови зърна. Не ги натискайте в сместа, просто ги пуснете леко.
Сложете сладкиша в загрята фурна на 170 градуса и печете около 40 мин.
Направете карамела като в касерола разтопите захарта, оставете да се карамелизира, сипете сметаната и сложете маслото. Разбъркайте. Оставете да се охлади и стегне малко. Извадете сладкиша и също охладете.
Залейте отгоре с карамелената смес и по желание поръсете с пудра захар.
Бележка: Може да поставите гроздовите зърна на дъното на тавата и след това да изсипете сместа отгоре, след опичане обърнете сладкиша. По оригинална рецепта се залива с чист карамел, както и аз направих, но не съобразих, че след изстиване карамела стяга и беше невъзможно да се отреже нормално парче. Затова препоръчвам карамеления сос, който съм описала.