Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Лек Мус с Патладжани

Лек Мус с Патладжани

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Лек Мус с Патладжани
Снимка: marcheva14
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Не забравяйте за препечените филийки, когато поднасяте патладжанения мус, те са част от картинката"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сметана - 100 мл
  • чесън - 1/2 скилида
  • захтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се патладжанът на филии, посолява се и се оставя да се изцеди. Ако е пролетен, не е необходимо да се изцежда, той не нагарча.

Филиите се посипват обилно със зехтин и се изпичат в тава на 200 градуса до готовност на патладжана.

Обелват се и се поставят в пасатор заедно с листата магданоз, скилидата чесън. Пасира се на ниска степен на пасатора, като бавно се налива и сметаната.

Изважда се, покапват се няколко капки лимонов сок на вкус и ако е необходимо, се добавя малко сол.

Разядката се поднася с филийка препечен хляб.

Лекият Мус с Патладжани е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: