Начин на приготвяне
Измиваме пилешките гърди. Обелваме най-големия морков и 2-те глави лук.
В тенджера под налягане слагаме месото, моркова и лука заедно с вода да се готвят. След като заври, тенджерата намаляме котлона и оставяме да ври 15 минути. Изчакваме малко да намалее налягането в тенджерата и изваждаме сварените продукти.
Намачкваме лука и моркова. Пилешкото месо накъсваме с помощта на вилица.
Обелваме останалите моркова и ги режем на много ситни кубченца. В олио запържваме морковчетата до златист цвят. Изсипваме запържения морков и намачканите сварени морков и лук, Добавяме накъсаното месо и овкусяваме с подправките.
Слагаме на котлона да заври отново, този път без капак. След като поври 10-15 минути, добавяме фидето.
Измиваме кориандъра и го режем на ситно. Ароматът му е много силен и ако не обичате силни вкусове, може да намалите количеството.
Правим застройка от два жълтъка разбити с киселото мляко. След като е готово фидето, изсипваме кориандър и взимаме един черпак от бульона, който прибавяме на тънка струйка към застройката.
Изсипваме киселото мляко и жълтъците в супата. Разбъркваме я и спитаме котлона след 1 минута. Персийската супа с кориандър се сервира гореща с пресен хляб!