Начин на приготвяне
Измиваме дреболиите с вода, заешкото месо също. Слагаме вода в голяма тенджера да заври и слагаме вътре месото и дреболиите да се сварят. Слагаме вътре и малко сол докато се варят на вкус, за да не е месото безсолно.
Припенваме, когато е нужно. Като се сварят дреболиите, ги вадим и режем на дребно, а месото го обезкоставяме и режем на малки парченца, може и да го накъсаме на дребно. Прецеждаме бульона със цедка да стане чист.
Доливаме още гореща вода в тенджера и пак слагаме да заври.
Измиваме джоджена, лука, моркова и пипера. Почистваме ги.
В тенджерата слагаме нарязани на дребно морков и чушка /червена в случая/. Нарязваме лука и джоджена на ситно. Лука го слагаме в тенджерата. Добавяме олиото. Оставяме супата да ври.
В тенджерата връщаме дреболиите и пак ври тихо.
Измиваме ориза. Картофите ги обелваме и ги нарязваме на малки кубченца. Прибавяме картофите и оставяме да ври. Към края на готвенето слагаме ориза. Варим до готовност. Овкусяваме със сол и черен пипер. Поръсваме с джоджена.
Готовата супа я дърпаме от котлона. Слагаме киселото мляко в купичка и разбиваме с яйцето много добре. Взимаме си с черпак малко от бульона на супата и слагаме при сместа от млякото и яйцето и разбъркваме.
Пак слагаме супата на котлона и на тънка струйка, като разбъркваме слагаме сместа. Вече застроена супата още гореща си сипваме в купичка и хапваме.
Да ви е сладко!