Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с дреболии

Агнешка супа с дреболии

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Агнешка супа с дреболии
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Най-вкусното нещо, което може да кажете на гладен човек е - Искаш ли да опиташ от тази топла агнешка супа с дреболии"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • агнешки дреболии - 1 кг
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • джоджен - 1 връзка
  • зелен лук - 2 връзки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 5 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го задушаваме в сгорещено олио. Добавяме малко вода и нарязания на ситно лук и продължаваме да задушаваме, докато месото омекне.

След това добавяме предварително нарязаните агнешки дреболии, червения пипер и настърганите домати.

След това прибавяме наситнения джоджен и изчистения и измит ориз.

Задушаваме за 5-10 мин и добавяме маслото и водата.

Оставяме агнешката супа да се готви, докато оризът стане готов.

Агнешката супа с дреболии е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: