Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Заешка Супа»Супа със заешки главички

Супа със заешки главички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Супа със заешки главички1 / 2
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Само да знаете от заешките глави каква супа става, веднага ще изтичате да купите"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 4 главички
  • лук - 2 глави
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 корен
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 5 зърна
  • масло - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се изваждат да се отпускат на стайна температура. Почистените и измити заешки главички се слагат в дълбока тенджера.

Заливат се с вода и към тях се добавя целината и черният пипер. Посоляват се и се сваряват за 30 минути. След това се изваждат и се обезкостяват.

В бульона се поставят изчистените и нарязани на дребно зеленчуци. Оставят се да поомекнат и месото се връща при тях. Добавя се фидето и се застройва с яйцето и млякото.

Котлонът се изключва и супата се оставя да поври още няколко минути на остатъчна температура. Поднася се с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: