Хрупкава панировка за риба и пиле

Веселина КацареваВеселина Кацарева
Помощник Готвач
69
233
80
110
25/04/2018
"Тайната на майсторите е разкрита - вижте как се прави най-хрупкавата панировка за риба и пиле "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 370
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Галетата се запича в сух тиган, докато започне да почервенява. Когато това стане, към нея се прибавя червеният пипер и веднага след него и брашното. След около половин минута сместа се маха от котлона.

Яйцата се разбиват много добре, заедно с прясното мляко и сока лимон. Солта и двата вида пипер се прибавят към брашнената смес.

Месото, което ще се панира (в този случай бяла риба), се потапя първо в яйцето и след това се овалва в брашното и галетата. Пържи се на висока температура.

Ако панировката е за риба, към нея се добавя и розмарин. Ако е за пилешко, се добавя босилек.

Панировката става доста голямо количество, което е напълно достатъчно за около 15 филета риба и за цяло обезкостено пиле.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар