Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Запечено козе сирене със сладко от боровинки

Запечено козе сирене със сладко от боровинки

Запечено козе сирене със сладко от боровинки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
5
"Предястия за приятели и за специални моменти"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 1 руло
  • мармалад от боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете опаковката от козето сирене. Нарежете го на еднакви колелца (дебелина 1-2 см).

Включете котлона и загрейте тигана. Подредете колелцата сирене, без да слагате мазнина. Тиганът трябва да е сух, за да не се разтече сиренето.

Изпечете от двете страни до приятен златист загар.

Сервирайте в голяма чиния. Тук имате две опции:

Сложете мармалада в малка купичка и всеки да си слага желаното количество;

Намажете всяко едно парченце с малко мармалад от боровинки.

*Печеното сирене може да се сервира както топло, така и студено.

Запеченото козе сирене със сладко от боровинки е много вкусно и лесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: