Свински врат по бохемски

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Свински врат по бохемски1 / 2
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински врат - 1.5 - 2 кг
  • индийско орехче - 2 щипки
  • червен пипер - 3 щипки
  • чубрица - 3 щипки
  • мащерка - 3 щипки
  • чесън на прах - 3 щипки
  • джинджифил - 3 щипки на прах
  • кимион - 3 щипки
  • бира - 500 мл
  • горчица - 4 с.л. едрозърнеста
  • соев сос - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилиди
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • моркови - 2 бр средно големи
  • праз лук - 1 стрък
  • домати - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л .
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скилидките чесън се разполовяват, морковите и киселите краставички се нарязват на едри парчета.

Свинският врат се обезкостява. Правят се прорези и се поставят парчетата зеленчуци. Поставя се в тава и се залива със соев сос, който се втрива добре с ръце и по същия начин се втрива горчицата.

Подправките се смесват в купичка, разбъркват се и след това се втриват по повърхността на месото. Изсипва се бирата, като леко се минава отгоре през месото. Тавата се покрива с алуминиево фолио.

Пече се на 180-190 градуса за около 2-2 1/2 часа.

Половин час, преди да се извади от фурната, тавата се изважда и се отцежда сосът, прецежда се и се връща обратно в тавата.

Около месото се подреждат доматите, нарязани на шайби, лук на по-големи парчета и праз лук, нарязан на едро в диагонал.

Връща се отново във фурната за още 30 минути без фолиото.

След като е готово ястие, се изважда от фурната, охлажда се и се нарязва на филии.

Пасират се зеленчуците до гладък сос, отново се затоплят и се заливат парчетата печено свинско.

Свинският врат по бохемски е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: