Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани с кайма на фурна

Пълнени патладжани с кайма на фурна

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Пълнени патладжани с кайма на фурна
Снимка: Дони Ники
1 / 5
22/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Пълнени патладжани с кайма на фурна - да ви е сладко с тях!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • кайма - 500 г
  • олио - 50 мл
  • лук - 3 стръка пресен
  • пресен чесън - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 5 бр. печурки
  • доматен сок - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • захар - щипка
  • магданоз
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват, измиват и разрязват на дължина на две. С остър нож се правят разрези по дължина, поръсват се със сол и се оставят за 30 минути на 180 градуса или за 15 минути във фраера на 200 градуса.

Измиват се и с домакинска хартия се подсушават. Подреждат се в тава леко се намазват и се запичат във фурната за 30 минути.

В тенджерка се сипва олио и се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и настърганите моркови. Добавят се измитите и нарязани на дребно гъби. Каймата се слага в купа и с малко вода се размива, за да се хомогенизира добре с останалите съставки.

Добавя се към останалите продукти, запържва се около 5 минути, след което се добавят доматения сок и подправките. Оставя се на ври на среден огън до сгъстяване. Добавя се ситно нарязан магданоз.

Печените патладжани се вадят от фурната и с помощта на вилица се намачква вътрешността им. Плънката се разпределя върху всички патладжани и се поръсват обилно с настърган кашкавал.

Чудните пълнени патладжани се връщат във фурната до готовност.

Сервираме пълнените патладжани с кайма на фурна с питие по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: