Канелени охлюви с мед

28/04/2018
"Надяваме се, че сте на диета, за са ки изядем сами тези канелени охлюви с мед "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 152
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 с.л.
  • захар - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • заквасена сметана - 120 г
  • суха мая - 1 пакет
  • брашно - 500 г
  • олио - 50 г
  • за поръсване
  • захар - 1 к.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л. за намазване
  • глазура
  • мед - за намазване
  • кокосови стърготини
* мерки и количества
Охлювчета

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, като преди това се отделя един жълтък за намазване. Добавя се заквасената сметана, щипка сол, олио.

В средата на брашното сипваме яйчената смес, прибавя се сухата мая, разбърква се добре и бъркаме на топка тесто, което към края се замесва на меко еластично тесто.

Оставя се на топло да втаса, докато удвой обема си. Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, която се намазва с меко масло и поръсваме със смес от захар и канела.

Навива се на руло, което се реже на кръгчета от 2 -3 см. Нареждат се върху хартия за печене. Краят се намазва с разбит жълтък и печем в загрята фурна 180°C до готовност около 25-30 минути.

Изваждаме и още топли се намазват с домашен мед.

Поръсваме с кокосови стърготини и сервираме.

Вкусни и ароматни за похапване през почивните дни!

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар