Канелени кифлички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
09/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
30
"Мммм...., какъв аромат се носи от тези прелестни Канелени кифлички, няма начин да им устоите! Ние се отдадохме на изкушението!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 1 брой
  • масло - 2 с.л. разтопено масло
  • брашно - към 3 ч.ч.
  • захар - 2/4 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха (11 г)
  • За плънката
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 2 с.л.
  • масло - 100 г меко
  • канелена захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно брашното, маята, солта и захарта. Направете кладенче в средата на сухите съставки и чукнете в него яйцето.

Постепенно доливайте топличкото прясно мляко и масло, като гребвате части от брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втаса до удвояване на обема му.

За да приготвите плънката, разбъркайте мекото масло със захарта и канелата.

Разделете втасалото тесто на 2 части. Всяка разточете на правоъгълник и ги намажете с плънката. Навийте на стегнато руло и всяко руло нарежете на парчета с дебелина около 2 см.

Подредете така приготвените канелени кифлички върху тава с хартия за печене или в добре намаслени форми за мъфини. Оставете ги да втасат.

Намажете ги с разбит жълтък с малко вода, поръсете ги с малко канелена захар и ги сложете да се изпекат до готовност в загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
42
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#328823
Потребител#328823
Аз не съм добър в готвенето, но успях!
10.04.2023 17:03
Потребител#328823
Потребител#328823
Много благодаря за рецептата!
10.04.2023 17:00
Потребител#328823
Потребител#328823
Станаха уникални! Направата им беше лесна, а резултатът изключително вкусен. Препоръчвам го на всички!
09.04.2023 18:02
joni jo
joni jo
аз също ги направих с ябълки. станаха много вкусни.
31.01.2015 19:11
Кая
Кая
Станаха страхотни , но аз направих и един експеримент с половината от тях. Разделих плънката на две и настъргах ябълка в едната част. Ето сега навсякъде мирише на Коледа!
06.12.2013 22:05
2
злати
злати
станаха много вкусни :)
05.12.2013 16:34
Г.Т.
Г.Т.
страхотни са въпреки ,че използвах маргарин вместо масло!
07.08.2013 11:46
encho
encho
аз използвах калиякра вместо масло но също станаха чудесни много хубава и лесна рецепта :)
19.02.2013 13:15