Канелени сладки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Канелени сладки1 / 2
06/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
60 бр.
"Скрийте сладките, защото докато се огледате и току виж свършили"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя, по - големи
  • олио - 1 ч.ч. или разтопено масло)
  • сода - 2 ч.л. хлебна (с малко оцет)
  • канела - 2 ч.л.
  • мед - 1 непълна чаша
  • брашно - колкото поеме, за меко тесто
  • За плънката
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г краве
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • пудра захар - 2 с.л.
  • лимони - 1 с.л. настъргана лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте яйцата със меда, канелата, олиото и добавете угасената в малко оцет сода. При непрекъснато бъркане добавете пресято брашно, колкото е нужно, докато се получи тесто, което може да се точи. Готовото тесто се точи на листи с дебелина 7-8 мм и от него се изрязват кръгчета.

Подреждайте ги в тава с хартия за печене и ги изпечете в силно загряна, на 220 градуса фурна. Пекат се докато хванат приятен кафяв загар.

След това с помощта на лъжичка се изтърбушват леко в средата. За плънката разтопете маслото и го разбъркайте заедно с топлото мляко.

Смелете вътрешността на сладките и ги объркайте със смелените орехи и пудрата захар. Към тази смес добавете маслото с млякото и добре разбъркайте с лимоновата кора. Слепете изтърбушените бисквити с плънката 2 по 2.

От тези съставки се получават около 60 двойни канелени сладки. От тук насетне може да шприцовате с тънък накрайник разтопен шоколад на тънки ленти върху сладките или да полепите краищата с натрошени ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
42
34
20
10
Дай твоята оценка: