Тиквеник за Бъдни вечер

24/11/2018
Дани Йорданова
отДани ЙордановаНовак
"Отказваме да посрещнем Бъдни вечер, ако някой не донесе сочен тиквеник за празника "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо72 652
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете почистената тиква в умерена фурна. Претрийте я на пюре и я изпъжете в 30 мл олио и малко вода, след което я объркайте със 100 мл вода и захарта. Бъркайте сместа, докато се сгъсти. След като се охлади, добавете натрошените орехи.

От двойно пресятото брашно, солта, 150 мл олио, водата и бакпулвера омесете тесто, което се разделя на 2 части и от всяка се разточва дебела кора с големина колкото дъното на тавата.

Едната кора сложете в подмазнената тава, отгоре разпределете плънката и отгоре покрийте с втората кора. Притиснете краищата на двете кори. Изпечете тиквеника за Бъдни вечер в умерена фурна. След като се охлади, го нарежете на парчета и го поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Станислава Вълкова
Бъдни вечер не може да мине без тиквеник..
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв