Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Унгарски пасти Гизи

Унгарски пасти Гизи

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Унгарски пасти Гизи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • захар - 150 г
  • свинска мас - 50 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • Крем
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • грис - 6 с.л.
  • краве масло - 125г
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • ванилия
  • За намазване
  • мармалад - по избор
  • кокосово брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизира се захарта с маста. Прибавя се прясното мляко, медът, содата и яйцето. Разбърква се добре. След като се свали от огъня, се прибавя брашното, което е предварително пресято. Разбърква се на хомогенна смес.

Разделя се на три части. Всяка част се разточва на кора. Намазва се опакото на тавата от фурната с мазнина и се поръсва с брашно.

Там печем разточената кора на умерена фурна до порозовяване. Отделя се с нож като изстине внимателно, защото е твърда, да не се натроши. Изпичат се и другите две кори.

Приготвя се кремът. Вари се прясното мляко и лъжиците грис до сгъстяване. Сваля се от огъня и се прибавя краве маслото, ванилията и захарта.

Реди се в тава: първата кора, маже се с мармалад, 1/2 от крема, другата кора, мармалад, 1/2 от крема и накрая третата кора.

Най-отгоре не се маже, а се поръсва с кокосово брашно. Десертът трябва да престои 24 часа и чак тогава да се реже на пастички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: