Начин на приготвяне
В подходяща купа пресяваме и смесваме сухите съставки - брашната, бакпулвера и щипка сол.
Боровинките накисваме в брендито за 30 минути.
В купата на миксера смесваме захарта и маслото, което е със стайна температура. Разбиваме ги до гладкост.
Към тях прибавяме яйцата, меда и ванилията.
Нарязваме шоколада и го добавяме към бисквитеното тесто заедно с отцедените боровинки.
Смесваме сухите с течните съставки. Разбъркваме сместа добре.
Фурната загрява на 180 градуса.
Приготвяме тава с хартия за печене. Гребваме по лъжица от тестото и го поставяме върху тавата за печене на разстояние.
Разбивам жълтъка и с четчица леко намазвам сладките, като поставям боровинка в средата.
Печем за около 15 минути.