Начин на приготвяне
В руската кухня традиционна закуска са пирожки или блини. Ето как приготвих руски пирожки с извара.
Брашното се сипва в купа, чуква се яйцето, добавяме киселото мляко с разбит в него бакпулвер. Прибавя се сол и захар и с вилица се разбърква добре.
Загребва се от брашното да се получи гъста каша, после се замесва на плот, поръсен с брашно, меко тесто, което може леко да лепне.
Оформя се фитил и се реже на 10 части. Всяко парче тесто се разтегля на квадрат, в средата се поставя от изварата и завиваме на пирожка, като краищата се подвиват навътре.
Пържим от всички страни до зачервяване на умерен огън, да не остане вътре сурово.
Сервираме в чаша чай.
Традиционната Руска Закуска е готова.