Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Оризов нудълс с пушени гърди

Оризов нудълс с пушени гърди

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Оризов нудълс с пушени гърди
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
29/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • оризов нудълс - 400г
  • за плънката
  • пушени гърди - 400 г
  • лук - 2 глави
  • мариновани краставички - 2 бр.
  • черни маслини - 6 бр.
  • зелени маслини - 6 бр.
  • печурки - 200 г
  • чесън - 10 скилидки
  • босилек
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нудълите се сваряват в подсолена вода. Времетраенето на приготвянето им е указано на опаковката им.

За плънката пушените гърди и краставичките се нарязват на жулиени, гъбите - на колелца, а лукът - на ситно.

В олиото се запържват лукът и гъбите, по-късно към тях се прибавят и пушените гърди. Постепенно се прибавят счуканият чесън, черен пипер, доматеното пюре, маринованите краставички и маслините.

Сосът е готов, когато ви хареса неговата гъстота.

С готовия сос се заливат сварените и отцедени от водата нудъли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: