Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица ле Патати

Пица ле Патати

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5586k2k6
Пица ле Патати
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 300 г
  • маслини - 50 г без костилка
  • кисели краставички - 2 бр.
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • пушено месо - 200 г
  • сол
  • захар
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, обелени и нарязани на кубчета, се сваряват в подсолена вода за около 15 минути. Отцеждат се и се пюрират с преса /не се пасират/. Посолява се и се обърква с 1 с.л. зехтин.

Лукът се реже на ситно и се задушава за около 1 минута в 2-3 с.л. зехтин до омекване. Прибавят се пасираните домати и се задушава за около 15 минути на тих огън. Подправя се със една щипка сол и захар и 1/2 ч.л. босилек.

В намазана със зехтин тава и поръсена обилно с галета се разпределя пюрето от картофи. Върху него следва доматеният сос, маслини, предварително нарязаните кисели краставички и пуешкото месо.

Печем в умерена фурна до зачервяване. След това изваждаме и поръсваме с настъргания кашкавал и отново поставяме във фурната до разтопяването на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: